Zasebnost in piškotki

Datum Veljavnosti: 1. Marec 2023

Zadna Posodobitev: 1. Marec 2023

Ta politika zasebnosti vsebuje pravila društva:

Klub ljubiteljev vina in starodobnikov Vinoldie,

Kovaška cesta 31B,

3214 Zreče, Slovenija,

elektronski naslov: info@vinoldie.si,

pri zbiranju, hrambi in uporabi vaših podatkov med brskanjem po naši spletni strani www.vinoldie.si (v nadaljevanju: storitev).

Z dostopom in uporabo naše storitve se strinjate z zbiranjem, hrambo in uporabo vaših podatkov v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. Če se s tem ne strinjate, vas prosimo, da spletno mesto zapustite. Ta pravilnik o zasebnosti lahko kadar koli spremenimo brez predhodnega obvestila. Revidirana politika o zasebnosti bo začela veljati z dnem, ko bo na spletnem mestu objavljen posodobljen pravilnik. Vaš nadaljnji dostop ali uporaba storitve po tem času pomeni sprejemanje revidirane politike o zasebnosti. Priporočamo, da občasno pregledate stran o politiki zasebnosti.

Podatki, ki jih zbiramo

S pomočjo prijavnega obrazca za sodelovanje na dogodku VINOLDIE FEST zbiramo naslednje podatke sodelujočih:

 • ime in priimek,
 • telefonski kontakt,
 • elektronski naslov,
 • znamko starodobnika,
 • model starodobnika in
 • velikost majice.

Kako uporabljamo vaše podatke?

Podatke, ki jih zbiramo s pomočjo prijavnega obrazca za VINOLDIE FEST, bomo uporabili za naslednje namene:

 • lastno evidenco,
 • podporo,
 • obveščanje,
 • promocijo in trženje.

V kolikor bomo vaše podatke želeli uporabiti za kakršen koli drug namen, vas bomo prosili za soglasje. Vaše podatke bomo uporabili samo ob prejetju vašega soglasja in samo za namen, za katere je bilo soglasje izdano oziroma bomo morali podatke uporabiti v skladu, kot ga določa zakon. 

Kako delimo vaše podatke?

Zbranih podatkov ne bomo posredovali nobeni tretji osebi razen v primeru:

 • vašega soglasja;
 • upoštevanja veljavnega prava, uredbe, sodne odredbe ali drugega pravnega postopka;
 • združitve naše storitve s katero koli drugo storitvijo.

Hramba vaših podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili od 90 dni do enega leta po izvedbi dogodka VINOLDIE FEST ali toliko časa, da izpolnimo namene, za katere so bili zbrani in so podrobno opisani v tej politiki zasebnosti. Morda bomo morali določene podatke obdržati za daljše obdobje (npr. za vodenje evidenc, za poročanje v skladu z veljavno zakonodajo, za preprečevanje goljufij itd.). Preostali anonimni podatki in informacije, ki neposredno ali posredno ne razkrivajo vaše identitete, se lahko shranijo v nedogled.

Vaše pravice

Glede na veljavni zakon imate lahko pravico do dostopa, popravljanja ali brisanja svojih osebnih podatkov. Prav tako imate pravico do pridobitve kopije vaših osebnih podatkov.  Če želite uveljaviti te pravice, nam lahko pišete na info@vinoldie.si. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v skladu z veljavno zakonodajo.

Upoštevajte, da v kolikor umaknete soglasje za pridobitev, obdelavo in hrambo vaših osebnih podatkov za zahtevane namene, ne boste mogli dostopati ali uporabljati storitev, za katere so bili vaši podatki pridobljeni.

Varnost

Varnost vaših podatkov je za nas zelo pomembna, zato bomo uporabili razumne varnostne ukrepe za preprečevanje izgube, zlorabo ali dostop nepooblaščenim osebam do vaših podatkov. Glede na povezana tveganja ne moremo zagotoviti absolutne varnosti in posledično jamčiti za varnost kakršnih koli podatkov, ki nam jih pošljete na vašo lastno odgovornost.

Povezave tretjih oseb

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih ne upravljamo. Ta pravilnik o zasebnosti ne obravnava politike zasebnosti in drugih praks storitev tretjih oseb, ki so lahko dostopne preko povezave v naši storitvi. Svetujemo vam, da pregledate politiko zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete. Nad vsebino politike zasebnosti in drugih praks spletnih mest tretjih oseb nimamo nadzora in ne prevzemamo odgovornosti zanjo.

Piškotki

Naša storitev uporablja piškotke. Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih zgolj za boljše delovanje naše storitve.

Zakaj potrebujemo piškotke?

Glavni namen piškotkov je, da uporabnikom naše storitve omogoča prilagojeno izkušnjo brskanja po našem spletnem mestu, obenem pa se bolje odziva na uporabnikove zahteve. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si naša storitev zapomni dejavnost uporabnikov v naši storitvi. S tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas nalaganja strani spletnega mesta, zato je brskanje bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo za pomoč pri učinkoviti navigaciji in izvajanju določenih funkcij. 

Piškotki, ki so kategorizirani kot “Nujni”, so shranjeni v vašem brskalniku, saj so bistveni za omogočanje osnovnih funkcij spletnega mesta.

Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki nam pomagajo analizirati, kako uporabljate to spletno mesto, shraniti vaše nastavitve in zagotoviti vsebino in oglase, ki so za vas pomembni. Ti piškotki so shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim predhodnim soglasjem.

Nekatere ali vse piškotke lahko omogočite ali onemogočite, vendar lahko onemogočanje nekaterih vpliva na vašo izkušnjo brskanja po našem spletnem mestu.

Nadzor nad piškotki

Večina brskalnikov sprejema piškotke avtomatsko. V kolikor želite, lahko spremenite nastavitve vašega brskalnika. Za spremembo nastavitev piškotkov v vašem brskalniku sledite navodilom spodaj:

Zahtevek

V kolikor imate kakršnekoli pomisleke glede obdelave vaših podatkov, se lahko obrnete na:

 • Klub ljubiteljev vina in starodobnikov Vinoldie,
 • Kovaška Cesta 31B,
 • 3214 Zreče
 • e -pošta: info@vinoldie.si.

Vašo zahtevo bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.