O klubu

vinoldie festival starodobnikov srečanje oldtimerjev zlati grič

Kaj pomeni Vinoldie?

Več kot očitno je, da je ime VINOLDIE sestavljanka dveh besed in sicer besed VINO ter OLDIE, ki izhaja iz angleškega jezika in pomeni star. Vino zajema vse ljubitelje slovenske žlahtne kapljice, oldie pa vse ljubitelje starodobnikov. Ker se vino in starodobniki odlično ujemajo, smo besedi povezali s črko O in tako je nastalo ime VINOLDIE. 

Namen kluba Vinoldie

Klub ljubiteljev vina in starodobnikov Vinoldie je bil ustanovljen z namenom povezovanja ljubiteljev slovenskega vina z ljubitelji starodobnikov. Poleg spodbujanja kulture pitja vina slovenskih vinogradnikov čutimo dolžnost po ohranjanju kulturne dediščine, ki jo predstavljajo oldtimerji. 

Nekoč so tudi starodobniki bili izdelani po najboljših standardih, kar jih je premogla takratna tehnologija. Da ne pozabimo prednikov sodobnih vozil, smo se v Vinoldie klubu odločili, da bomo vsako leto priredili festival starodobnikov in vina. Ob slovenski žlahtni kapljici bodo obiskovalci lahko obujali čudovite spomine na tista (po)potovanja, ko je bila vožnja precej bolj glasna.

vinoldie potiskanje šanka pokali wine van